Het verkopen van een woning

Aan het verkopen van een huis zitten vaak haken en ogen. Om er een aantal te noemen: hoe bereikt u potentiële kopers, hoe stelt u een juiste vraagprijs vast, hoe gaat u onderhandelen over de koopsom en hoe stelt u een koopovereenkomst op? Indien u van plan bent uw huis te verkopen, is het verstandig u te laten bijstaan door iemand die verstand heeft van onroerend goed.

Verkoopbegeleiding

Indien u Makelaardij-Ytsma inschakelt, bent u verzekerd van professionele begeleiding gedurende het hele traject. Allereerst komen wij bij langs voor een vrijblijvende waardebepaling. Wanneer u besluit uw woning bij ons in de verkoop te geven, maken wij een afspraak over de courtage. Verder hebben wij de mogelijkheid om uw pand langs vele kanalen te koop aan te bieden.

Het vinden van een woning

Als verkoopbemiddelaar gaan we actief voor u op zoek naar potentiële kopers voor uw woning. Wij brengen het pand bij collega makelaars onder de aandacht, plaatsen uw woning op de internetsite van Makelaadij-Ytsma en desgewenst adverteren wij voor in dagbladen en huis aan huis bladen., Ook kunnen wij potentiële klanten benaderen door middel van een gerichte mailing. Wij houden u regelmatig op de hoogte van de ontwikkeling omtrent de verkoop van uw woning. Ons motto is “niet pandgericht maar klant gericht”.

Deskundig advies

Indien er één of meerdere geïnteresseerden voor uw woning zijn, maken wij een afspraak om het pand te bezichtigen. Vanzelfsprekend wordt u hiervan op de hoogte gebracht. Een afspraak wordt altijd in overleg met u gemaakt. Wanneer er een bod op uw huis wordt uitge­bracht, onderhandelen wij voor u met de koper(s) of aankopend makelaar. Een maximale prijs voor uw woning, is dat waar wij naar streven!

Verkoopovereenkomst

Indien uit de onderhandelingen een overeenkomst volgt, zullen wij er zorg voor dragen dat alle gemaakte afspraken worden vastgelegd in de koopakte. Wij zullen deze akte met u door nemen en al uw vragen beantwoorden. Ook zorgen wij ervoor dat de notaris alle stukken krijgt. Het verdere verloop wordt door ons in de gaten gehouden. Wij zijn aanwezig bij de notaris op het moment van aktepassering.

De courtage

Wij hanteren een verkoopcourtagepakket waarmee u grotendeels zelf bepaalt wat u betaalt aan courtage. Hiermee zijn wij uniek in de makelaardij. Neem dus snel contact op met ons kantoor. Wij maken een graag afspraak met u voor een gratis waardebepaling. Uw woning verkopen doet u samen met Makelaardij-Ytsma.