Het kopen van een woning

Aan het kopen van een huis zitten vaak veel haken en ogen. Om er een aantal te noemen: wat is uw financiële reikwijdte, hoe voorkom je het kopen van een “kat in de zak” en hoe vindt u dat ene huis dat precies aan uw wensen voldoet? Indien u van plan bent een huis te kopen, is het verstandig u te laten bijstaan door iemand die verstand heeft van onroerend goed.

Aankoopbegeleiding

Indien u Makelaardij-Ytsma inschakelt bent u verzekerd van professionele begeleiding gedurende het gehele traject. Voordat u op zoek gaat naar een koopwoning is het verstandig uw financiële mogelijkheden te onderzoeken. Wij kunnen u eventueel verwijzen naar een ervaren hypotheekadviseur voor een deskundig hypotheekadvies. Wij hanteren een persoonlijke aanpak.

Het vinden van een woning

Als aankoopbemiddelaar gaan we actief voor u op zoek naar een woning die voldoet aan uw wensen. Wij vragen dagelijks nieuw aanbod op bij makelaars en vastgoedbemiddelaars. Verder houden wij ons op de hoogte van de particulieren markt middels Internet, dagbladen en huis aan huis bladen. Wij kunnen ook een gerichte mailing voor u verzorgen. Zodra een woning die voldoet aan uw woonwensen in de verkoop komt, wordt u hierover geïnformeerd op die wijze die u zelf het prettigst vindt (per post, telefoon, e-mail of fax).

Verkoopovereenkomst

Indien uit de onderhandelingen een overeenkomst volgt, zullen wij er zorg voor dragen dat alle gemaakte afspraken worden vastgelegd in de koopakte. Wij zullen deze akte met u door nemen en al uw vragen beantwoorden. Ook zorgen wij ervoor dat de notaris alle stukken krijgt. Het verdere verloop wordt door ons in de gaten gehouden. Wij zijn aanwezig bij de notaris op het moment van aktepassering.